Electronic partner

Persberichten

10-08-2011

ElectronicPartner introduceert EP:App

ElectronicPartner introduceert als eerste in de consumentenelektronicabranche in Nederland een app. Net als bij de website staat het geven van advies bij de EP:App centraal. Hiermee is het compleet in lijn met de vernieuwde positionering die de retailorganisatie in 2010 voor de EP:Formule inzette. De app is te vinden onder de naam EP:Winkel en is kosteloos te downloaden in de App Store of Android Market.
 
Het aantal mensen met een smartphone neem explosief toe. Op dit moment zijn er zo´n 4,5 miljoen smartphone gebruikers. “Een groeimarkt waar je op tijd moet instappen”, zegt Evert C. Meeuwissen, Directeur ElectronicPartner Nederland. De introductie van de EP:App maakt onderdeel uit van de online strategie die ElectronicPartner heeft ontwikkeld voor haar EP:Formule. In aansluiting op de positionering wordt ook in de online strategie de nadruk gelegd op het geven van advies. De EP:App is dan ook voornamelijk bedoeld om het imago te versterken van een winkel waarin goede service en het geven van advies centraal staat. “Bij EP: zijn we pas tevreden als de klant dat is”, legt Meeuwissen uit. “Die tevredenheid garanderen we onder meer door het bieden van A-merken, maar ook door het reduceren van onzekerheid in het aankoopproces door het geven van passend advies. Dat doen onze zelfstandige ondernemers in de winkels. Online voorziet de website in deze belofte. Met de app is de informatie echter ook nog eens overal en te allen tijde beschikbaar en sluit daarom naadloos op onze filosofie aan.”

Op maat advies
De EP:App loodst de consument door middel van een adviesmodule naar de voor hem of haar beste oplossing op consumentenelektronicagebied. Het aanbod merken en producten is tegenwoordig zeer groot. Ook de techniek breidt zich steeds sneller uit. Veel mensen hebben daarom behoefte aan hulp bij het maken van hun keuze. De aankoop van een nieuw product brengt dan ook veel stress en onzekerheid met zich mee. Na het doorlopen van de adviesmodule in de EP:App krijgt de consument een productaanbod dat voldoet aan zijn wensen, waardoor de onzekerheid wordt gereduceerd.
Via GPS-location wordt op Google Maps automatisch de dichtstbijzijnde EP:Winkel getoond, maar er kan ook op plaats of postcode worden gezocht. Als extra service kan de consument via EP:Edia de uitleg van veel gebruikte elektronicatermen opzoeken en worden de meest actuele aanbiedingen getoond.

Over ElectronicPartner
ElectronicPartner Nederland B.V. is met circa 550 aangesloten winkels in Nederland en circa 5.000 winkels in Europa een toonaangevende organisatie voor de consumenten- en huishoud elektronicabranche. Naast onder eigen naam opererende detaillisten, bestaat ElectronicPartner uit de formules EP:, Elektro Specialist, ServicePartner en Perfekt. ElectronicPartner levert de aangesloten zelfstandige detaillisten diensten op het gebied van inkoop, financiën, distributie, marketing, opleiding en training, automatisering en marktonderzoek. 

EP:App

 

 

Met de EP:App speelt ElectronicPartner in op de behoefte aan advies en zekerheid bij de consument.

 

CONTACT