Electronic partner

Persberichten

31-10-2013

ELECTRONICPARTNER NAJAARSBEURS 2013 - STERK OP DE LOKALE MARKT

electronicpartner najaarsbeurs 2013 03Zondag 6 en maandag 7 oktober organiseerde ElectronicPartner voor de zevende keer haar beurs in Nederland. Het thema was “Sterk op uw lokale markt” en de locatie de Central Studios te Utrecht. Ruim 325 verschillende ondernemers bezochten onze beurs. Naast de vernieuwingen van ElectronicPartner troffen zij ook ruim 50 verschillende industriepartners. Onder het genot van live muziek, lekker eten en drinken én een decor welke naadloos bij het thema aansloot, hadden de bezoekers de gelegenheid om de vernieuwde diensten van ElectronicPartner te bekijken én ook scherpe inkopen te doen.

Sterk in de lokale markt – De ondernemer als Local Hero!

De consument gaat weer terug van de grootschalig georganiseerde ketens naar de vakman in de buurt, zijn Local Hero. De trend consuminderen lijkt meer en meer zijn intrede te doen. Door de herdefiniëring van behoeften komt een nieuwe samenleving tot bloei, waar bewust leven en consumeren centraal staan. Men verlangt naar transparantie, goede kwaliteit, et cetera. Persoonlijke aandacht en service weet de consument weer te waarderen en hij gunt de zelfstandige ondernemer in de buurt weer zijn business. Deze lokale ondernemer staat letterlijk en figuurlijk dichtbij. Hij zit in de buurt, toont persoonlijke interesse en is persoonlijk aanspreekbaar. Kleinschaligheid heeft de toekomst. Als Local Hero manifesteer je jezelf als vakman.

Zes peilers voor de Local Hero
De zes fundamenten voor de Local Hero, aldus Evert C. Meeuwissen, Algemeen Directeur ElectronicPartner Nederland B.V.:

1) Durf in je assortiment. Lokale kennis is de kracht van de kleinschalige ondernemer. Het assortiment dient aan te sluiten bij de smaak van de lokale consument.
2) Persoonlijk. Als retailer sta je dicht bij de klant en ben je flexibel genoeg om in te spelen op de persoonlijke wensen van de consument.
3) Uitblinken. Wij ondersteunen onze ondernemers hierin. Bijvoorbeeld met een nieuw concept, het online Serviceplatform.
4) Cirque du Soleil. De speciaalzaak betekent niet alleen dat je specialist bent, maar vooral ook speciaal durft te zijn.
5) Energiek. Blijf verrassen, ook in de communicatie. Wees uniek.
6) Samenwerking. Het is als Local Hero zeer belangrijk zoveel mogelijk energie, capaciteit en aandacht op de klant te richten.

Kortom, de sprankeling en energie van een zelfstandige ondernemer die zich met hart en ziel inzet voor zijn zaak, trots is op zijn producten en zijn diensten, maakt dat ook in de consumentenelektronica kleinschaligheid gaat winnen van grootschaligheid. De Local Hero is geboren. ElectronicPartner zet de ondernemers sterk in hun lokale markt, wat wij al jaren doen vanuit onze missie en visie.

Vernieuwingen ElectronicPartner
Tijdens de ElectronicPartner Najaarsbeurs presenteerden wij onze ondernemers de nieuwste diensten. Onder de noemer van “Uw Online Winkel” lieten wij onder andere een nieuw Serviceplatform zien. Een uniek concept welke de ondernemer en de consument samenbrengt. Een platform voor alle ondernemers van ElectronicPartner waar zij hun diensten en services aan kunnen bieden. Het Serviceplatform gaat eind 2013 live. Een tweede eyecatcher op de ElectronicPartner Najaarsbeurs was het nieuwe MultiMedia, Inbouw en Accessoires concept. Drie verschillende winkelpresentaties die in zijn geheel, inclusief assortiment én meubels, in 2013 naar verschillende EP:Winkels worden uitgerold. Omdat beleving steeds belangrijker wordt voor de consument, ondersteunen wij de ondernemers van ElectronicPartner op het gebied van merchandising en winkelinrichting, “Uw Winkel”. Tot slot presenteerden wij onder de noemer “Uw Rendementsverbetering” verschillende oplossingen voor de ondernemers om te besparen op vaste lasten, door simpelweg de lopende abonnementen en diensten te analyseren. Naast deze speerpunten, waren alle diensten van ElectronicPartner vertegenwoordigd op de ElectronicPartner Najaarsbeurs. Twee dagen lang hebben wij, samen met de industrie, daar alles aan gedaan om de ondernemers sterk in de lokale markt te zetten. Meerwaarde door samenwerking. www.electronicpartner.nl

Over ElectronicPartner
ElectronicPartner Nederland B.V. is met circa 550 aangesloten winkels in Nederland en circa 5.000 winkels in Europa een toonaangevende organisatie voor
 de consumenten- en huishoud elektronicabranche. Naast onder eigen naam opererende detaillisten, bestaat ElectronicPartner uit de formules EP:, Elektro Specialist, ServicePartner en Perfekt. ElectronicPartner levert de aangesloten zelfstandige detaillisten diensten op het gebied van inkoop, financiën, distributie, (online) marketing, opleiding en training, automatisering en marktonderzoek. www.electronicpartner.nl

Ga voor meer informatie naar www.electronicpartner.nl of neem direct contact op met Manon Schoonebeek, Communicatie & PR ElectronicPartner, via telefoonnummer: 0347 - 36 44 73 of via email:mschoonebeek@electronicpartner.nl

CONTACT