Electronic partner

Persberichten

08-10-2018

notebooksbilliger.de en MEDIMAX bundelen hun krachten

PERSBERICHT

5 Oktober 2018

Het beste van twee werelden

notebooksbilliger.de en MEDIMAX bundelen hun krachten in een gemeenschappelijke holding

Düsseldorf, 28 september 2018 - De Duitse markt voor elektronische apparaten wordt opengebroken. notebooksbilliger.de is de grootste Duitse online winkel voor elektronica, MEDIMAX een van de grootste ketens van speciaalzaken. In de toekomst worden de krachten van de ondernemingen in de online en in de winkelverkoop gebundeld. Hiertoe werd overeengekomen om een gemeenschappelijke holding op te richten, die de operationele functie van beide bedrijven gedeeltelijk samenvat en coördineert. Door dit samengaan ontstaat een onderneming met meer dan 120 locaties en een streefomzet van ca. twee miljard euro.

"Onze drijfveer is de visie om het beste van twee werelden te creëren," zegt Oliver Ahrens, CEO van notebooksbilliger.de AG. Frank Kretzschmar, directie MEDIMAX, vult aan: "Het combineren van het uitgebreide online aanbod van notebooksbilliger.de met de professionele en lokale expertise van de MEDIMAX-markten zal onze klanten aangenaam verrassen.”

Bovendien symboliseert de joint venture een culturele verandering in de detailhandel. Online en offline apart denken is niet meer van deze tijd. Het is een uitdaging om klanten de gewenste producten zo snel mogelijk tegen een goede prijs op de juiste plek te leveren. notebooksbilliger.de en MEDIMAX gaan daarom een organische relatie aan, want ze delen dezelfde cultuur: pretentieloos, deskundig advies ter plaatse of in het callcenter, dat altijd gericht is op de kern - het product en de behoeften van de klanten.

Succesvolle pure player ontmoet winkeloppervlak in heel Duitsland

notebooksbilliger.de profiteert binnen de samenwerking van de meer dan 120 locaties en de assortimentsuitbreiding door MEDIMAX. De succesvolle online pure player opende in de afgelopen jaren al vijf eigen winkels waarvan de omzet per vierkante meter de kenners in de branche verbaasd liet staan. Door het samengaan van beide ondernemingen wordt het verkoopnet in één klap flink uitgebreid. Arnd von Wedemeyer, meerderheidsaandeelhouder van notebooksbilliger.de AG, zegt: "Dankzij deze stap in multimedia en IT biedt MEDIMAX de klanten een expertise in assortiment zoals waarschijnlijk geen enkele andere Duitse retailer die kan evenaren.”

“We kunnen onze klanten nu nog professioneler aanspreken via de digitale kanalen en notebooksbilliger.de ondersteunen op assortimentsgebieden waar deze online speler het tot toe nu toe moeilijk had", aldus Michael Haubrich, MEDIMAX CEO en vertegenwoordiger van de MEDIMAX-eigenaarsfamilie, over de grote stap die beide bedrijven zetten.

De gespecialiseerde keten heeft zijn sterke punten in advies en in productlijnen zoals consumentenelektronica, mobiele communicatie en huishoudelijke apparaten. "Wij gaan in de aanval en zullen de situatie in de markt drastisch veranderen. Klanten vinden op elektronicagebied in de toekomst een leverancier, die het beste van twee werelden met elkaar verbindt", vat Frank Kretzschmar het samen. Oliver Ahrens vult aan: "We verheugen ons erop samen met de MEDIMAX-collega's gas te gaan geven en de successtory notebooksbilliger.de verder uit te bouwen!"

De operationele details van de samenwerking worden stapsgewijs door de twee bedrijven gezamenlijk ontwikkeld. Het hele project is afhankelijk van toestemming van de medededingingsautoriteiten.

Community actief betrekken
In de komende weken doen notebooksbilliger.de en MEDIMAX een beroep op hun klanten om de holding een nieuwe naam te geven. Daarachter steekt de overtuiging dat het succes van de vorige onderneming vooral te danken is aan een loyale community. Arnd von Wedemeyer benadrukt: “We werken voor de klant, dus het is niet meer dan logisch die erbij te betrekken." In de eerste ronde worden naamsuggesties verzameld, in de tweede ronde stemmen klanten op hun favorieten.

Over notebooksbilliger.de
Dit jaar zal het bedrijf voor het eerst de magische limiet van een miljard euro omzet overschrijden. Met meer dan 900 werknemers en eigen stores in Duitsland, in München, Düsseldorf, Hannover, Hamburg en Stuttgart biedt de online winkel inmiddels niet alleen laptops goedkoper aan maar ook smartphones, pc's, tv's, projectoren en grote huishoudelijke apparaten.

Informatie op www.notebooksbilliger.de

Over MEDIMAX:
MEDIMAX is de op adviesgebied sterke keten speciaalzaken van de groep ElectronicPartner met meer dan 120 locaties in Duitsland. Het assortiment omvat meer dan 50.000 artikelen van bekende merkfabrikanten op het gebied van entertainment en huishoudelijke elektronica, informatietechnologie en telecommunicatie. Deskundig advies, aantrekkelijke prijzen en een duidelijk marktontwerp zijn kenmerkend voor de speciaalzaken met groot assortiment. Met succes: In 2018 viert MEDIMAX zijn 30-jarig jubileum.

Meer informatie op: www.medimax.de

20170105 medimax

MEDIMAX
Bedrijfscommunicatie
Simone Erkens|
Mündelheimer Weg 40  
D-40472 Düsseldorf
E-mail: serkens@electronicpartner.de
Telefoon: +49 (0) 211/4156-510


logo notebooksbilliger de 1
notebooksbilliger.de
Director Marketing
Zoltan Maklary
Tauentzienstraße 11
D-10789 Berlin
E-mail: zmaklary@notebooksbilliger.de
Telefoon: +49 (0) 331/73099-4041

 

CONTACT