Business Intelligence Specialist (m/v) ( 40 uur per week)

ElectronicPartner Nederland B.V. is onderdeel van de internationale elektronicagigant ElectronicPartner -met het hoofdkantoor in Düsseldorf- en is een toonaangevende organisatie voor de consumenten- en huishoud elektronicabranche. In Nederland mag ElectronicPartner zich met 400 aangesloten winkels een grote franchiseorganisatie noemen.  Deze winkels worden door ElectronicPartner professioneel ondersteund op de verschillende aspecten van ondernemerschap, zodat de ondernemers het beste uit hun winkel(s) kunnen halen. 

 

ElectronicPartner staat op het punt een volgende belangrijke stap te maken in Business Intelligence. Ben jij de persoon die onze organisatie verder kan helpen vanuit ons bestaande datawarehouse naar inzichtelijke rapportages en managementinformatie en ben je in staat deze informatie te analyseren en voor de organisatie begrijpelijk te maken? Kun je de organisatie meenemen en begeleiden in de overgang naar SAP Business Objects? Dan zijn we op zoek naar jou! We zoeken naar een 

 

Business Intelligence specialist (m/v) (40 uur per week)

 

ElectronicPartner is voor 100% gericht op ondernemers in de elektronica retail en staat voor een jaarlijks groeiend ondernemingsresultaat. Middels een e-commerce platform zijn onze  verkoop- en logistieke processen -zowel B2B als B2C- geautomatiseerd. Dit platform speelt een belangrijke rol bij onze ondersteunende functie richting onze ondernemers. Als BI specialist kun je een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere doorontwikkeling van dit platform en onze organisatie naar omnichannel retailing.

 

De functie

Je bent verantwoordelijk voor het ontsluiten van alle data richting het datawarehouse, het structureren, beheren en ontwikkelen hiervan inclusief alle bijbehorende tools. Je zet deze data om in (management)rapportages en/of geeft uitleg over het opzetten van een rapport aan gebruikers. Je bent in staat deze data te analyseren en te interpreteren, zodat informatie inzichtelijk wordt en gebruikt kan worden voor het nemen van beslissingen op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Jouw informatie geldt als sturingsinformatie, ter verbetering van processen, om verder te professionaliseren of nieuwe activiteiten te ontwikkelen. Je vindt het belangrijk de organisatie verder te helpen door inzicht in data te geven, het belang van data aan onze medewerkers in onze organisatie over te brengen en verdere BI “maturity” te realiseren.

 

Je werkt nauw samen met team Operations -waar jij en je twee andere ICT collega’s onderdeel van uit maken-, met overige teams in het bedrijf en met ons moederbedrijf in Duitsland. Naast het verlenen van gebruikersondersteuning,  zorgen jij en je ICT collega’s tevens voor de installatie van hard- en software binnen ons kantoor in Vianen. Ook ondersteun je in overige algemene IT beheerstaken, zoals het operationeel houden van IT-systemen en netwerken, online communicatiemiddelen en randapparatuur. Je legt verantwoording af aan de manager ICT.

 

 

Wij vragen

 • Afgeronde HBO opleiding op het gebied van ICT
 • Ruime aantoonbare werkervaring in het werkveld van Business Intelligence, bij voorkeur in een B2B én B2C omgeving 
 • Aantoonbare kennis in beheer en ontwikkeling van Datavault DWH met BIML/SSIS
 • Bewezen kennis in SAP Business Objects
 • Ervaring in Webi en Lumira en eventueel SAP analysis for MS-office
 • Een klantgerichte persoonlijkheid met uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Analytische vaardigheden met het vermogen kennis over te dragen en inzichten en business analyses in begrijpelijke taal over te brengen
 • Professionaliteit, organisatiesensitiviteit, initiatief en probleemoplossend vermogen
 • In staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken
 • Affiniteit met gebruikersondersteuning en algemeen IT-beheer

  

Wij bieden

 • Uitdagende en zelfstandige baan in een dynamische en interessante werkomgeving 
 • Ruimte om de functie verder vorm te geven
 • Marktconforme arbeidsvoorwaarden
 • Flexibele werktijden en thuiswerken behoren tot de mogelijkheden
 • Enthousiaste collega's en een informele werksfeer

 

Solliciteren

Stuur je sollicitatie, voorzien van motivatie en CV in een pdf-bestand z.s.m. naar ElectronicPartner, t.a.v. Anneke Keuning , HR adviseur via e-mail.

Voor informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Marcel Knigge, manager ICT: 0347-364411.  Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Anneke Keuning op 0347-364431.