Category Manager (m/v) ( 40 uur per week)

Als Category Manager zorg je ervoor dat ElectronicPartner slaagt in haar missie: Nederlands Beste zijn in electronica retail met haar formules. ElectronicPartner is voor 100% gericht op ondernemers in de elektronica retail en staat voor een jaarlijks groeiend ondernemingsresultaat. Als Category Manager heb je daarin een cruciale rol. Jouw afspraken met leveranciers en industriepartners zijn essentieel voor ElectronicPartner om in rendement te groeien en de beste deals voor onze zelfstandige ondernemers te realiseren. 

 

De functie

Je bent verantwoordelijk voor Category Management gericht op de productgroepen binnen DA (Domestic Appliances), waarbij deze portefeuille verdeeld wordt onder jou en een collega Category Manager. Als Category Manager zorg je voor het samenstellen en optimaliseren van het juiste winkel- en webshopassortiment passend binnen ons marketingformulebeleid en onze inkoopledenstrategie. Je bent sterk in relatiebeheer, onderhandelt met leveranciers en industriepartners en weet -in overleg met team Marketing & e-Commerce- de juiste promoties en marketingactiviteiten voor je productgroepen te initiëren. Je bent daarnaast verantwoordelijk voor het voorraadbeheer, de bijbehorende budgetten binnen de productgroepen en volgt tevens relevante ontwikkelingen en groeikansen m.b.t. de productgroepen op de voet.  Op basis van je strategie, doelstellingen en jaarplan van je productgroep onderhandel je met leveranciers en industriepartners de beste deals en zorg je voor een optimale afzet van je productgroep én meerwaarde voor alle partijen. Je realiseert dit door een goede samenwerking intern en extern met alle betrokken stakeholders. 

 

Je voert jaargesprekken met leveranciers en industriepartners en stemt jaarcondities af voor de organisatie en leden. Vervolgens voer je frequent overleg om afspraken en resultaten te volgen en bij te sturen. Je organiseert events en/of trainingen samen met leveranciers voor onze leden ter bevordering van de kennis en doorverkoop van de productgroepen.  Je bent ambitieus en gedreven, signaleert groeikansen ter bevordering van de markt en weet hierop in te spelen met concrete voorstellen en activiteiten. Je verricht analyses en doet in samenspraak met Marketing voorstellen die nauw samenhangen met de inkoopdoelstellingen van de organisatie, w.o. beheer en ontwikkeling van EP: Concepten.

 

Je werkt nauw samen met je collega’s van team Marketing & e-Commerce en overige teams en onderhoudt tevens duurzame relaties met relevante industriepartners. Ook adviseer je over Category Management en participeer je in projecten en draag je vanuit jouw expertise hieraan bij. Je legt verantwoording af aan de CEO.

 

 

Wij vragen

  • HBO+ of academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur een opleiding in een  commerciële richting
  • 5-10 jaren relevante werkervaring in een inkoop- of franchiseorganisatie in de retail of bij een A-merk
  • Gedegen kennis en ervaring binnen de productgroepen MDA en SDA met een duidelijke visie op de markt
  • Sterk in relatiebeheer en gericht op samenwerken met en verbinden van verschillende partijen
  • Sterke persoonlijkheid met overtuigingskracht, autonomie en snel kunnen schakelen
  • Besluitvaardig en resultaatgericht
  • Gevoel voor ondernemerschap, verbindend en communicatief vaardig
  • Innovatief denkvermogen en praktische omzettingskracht

 

Wij bieden

·         Uitdagende zelfstandige functie in een dynamische en interessante werkomgeving 

·         Marktconforme arbeidsvoorwaarden

·         Bonusregeling en auto van de zaak

·         Ruimte voor initiatieven en om de functie verder vorm te geven

·         Flexibele werktijden en thuiswerken behoren tot de mogelijkheden

·         Enthousiaste collega's en een informele werksfeer

 

Solliciteren                                                                                                                                      Partner van ElectronicPartner bij de invulling van deze specifieke vacature voor Category Manager, is HQTalent. Sollicitaties verlopen via www.hqtalent.nl. Voor informatie kunt u contact opnemen met Saskia Engel via saskia@hqtalent.nl of 06 81415288. 
 
HQTalent zal voor deze vacature namens ElectronicPartner de preselectie verzorgen.

Voor informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Patrick van Tent, CEO via mail: pvtent@electronicpartner.nl.